Ferry van de Zaande

Ferry van de Zaande begon zijn carrière als auditief figuur omstreeks 1983, vormgegeven door de kunstenaar F. van der Meer. Ferry, toen nog Mario geheten, was slechts te horen op geluidscassettes, opgenomen met de toentertijd populaire Philips Iberica S.A.Modelnr.N2210/50
Later werd zijn wekelijkse column uitgezonden op Trash Radio, een alternatief piratenstation op de 102.3 Megahertz.

Ferry kreeg een uiterlijk ten behoeve van de poppenkastshow van F. van der Meer en J. de Leijer en veranderde gaandeweg van een onooglijk handpopje in een karaktervol personage met trainingspak en matje. Kortom een echte Tilburger. En zo is hij tot op heden te zien in onder andere de Eefje Wentelteefje Show en bij vele andere gelegenheden.

Na het succes van Ferry's eigen hitsingle ‘Doe mènnene mexicano’, die hij in 1998 uitbracht, volgden diverse schermutselingen met, zoals Ferry het zelf uitdrukte, klaplôopers èn laoielichters. Deze waren destijds uitgebreid in het nieuws te volgen.
Ondanks alles zet Ferry zijn activiteiten, met behoud van uitkering, onverminderd voort en mag hij gerust een voorbeeld voor de jongere generatie worden genoemd.


Meer informatie over deze cultfiguur via deze link.
Nog meer poppen.