de Keeshonden

Klikt u toch vooral op deze musicassette voor de complete CD.

De Keeshonden is een band die in 1992 is opgericht door mensen die elkaar kenden uit het Tilburgse studentencircuit. Na enige experimentele jamsessies werd de groep al snel officieel opgericht. Na enige verwarring rond de personele bezetting van de groep, is daarover nu ook duidelijkheid. De huidige muzikanten zijn allen gelouterde artiesten.
De zanger, Frits H. Ganzewinkel, bijvoorbeeld is al vanaf zijn prilste jeugd creatief bezig, wat uiteindelijk leidde tot een betrekking als zanger/gitarist bij de Keeshonden. Dat hij niet alleen veelzijdig is als multi-creatist, maar óók binnen het veel beperktere gebied van de zang, moge duidelijk worden na het horen van de Keeshonden. Hij weet als performer het zingen van popmuziek tot een ware anti-kunst te verheffen. Met zijn statische houding op het podium weet hij de rest van de band op te zwepen tot het produceren van welhaast hemelse klanken.
De gitarist die de solo's voor z'n rekening neemt, Ronald Kleintjes, is een gevierd kunstenaar met een voltooide tehatex-opleiding aan het Moller. Dat hij naast zijn bovenmatige kunstzinnige aanleg ook gezegend is met overvloedig muzikaal talent spreidt hij ten toon met zijn gevoelige gitaarspel. Omdat hij gespeend is van iedere theoretische achtergrond, is zijn muziek vernieuwend en toch traditioneel.
Michael Blankenberg is door zijn strakke baslijnen het geweten van de band, zonder hem zouden de Keeshonden maar een steriel geluid voortbrengen. Ook hij is een afgestudeerd kunstenaar. Hij is zich pas op latere leeftijd toe gaan leggen op het "bassen". Na zijn studie had hij het gevoel dat zijn creatieve ontwikkeling wat vast zat en besloot zodoende de basgitaar ter hand te nemen. Na enige omzwervingen bij tal van amateurbandjes belandde hij uiteindelijk bij de Keeshonden. Door zijn ritmisch spel weet hij ieder nummer dát stukje meerwaarde te geven, dat bepalend is voor goede muziek.
En last but not least hebben we Kees Swanenberg, de drummer. Hij is degene met de meeste muzikale ervaring en drukt zodoende dan ook een belangrijke stempel op het geheel. Al vanaf vroeg in zijn middelbare schooltijd geeft hij, in het openbaar, regelmatig uiting aan zijn muzikale kunnen. Ook heeft hij een ruime internationale ervaring in het musiceren. In landen als Noorwegen, Frankrijk, Duitsland en België heeft het publiek hem mogen aanschouwen. Omdat hij een tijdloze drummer is kan hij moeiteloos mee met het hoge niveau van de Keeshonden.
De muziek die deze vier entertainers voortbrengen laat zich moeilijk in een hokje plaatsen. Uit de verschillende muzikale voorkeuren en achtergronden van de bandleden is een perfecte mix ontstaan, die zich ,misschien, het meest laat vergelijken met Bluss the Hut, Majestic Scene, Frits van Hits, Mozart, the Hatch, Hobson's Choice, the Hafrakewi's, Age of Agony en the Tante Annieband. Kortom romantische fuck-hell-shit muziek met een hoog psychedelisch gehalte. De nummers worden door de bandleden zelf geschreven en gecomponeerd, waarbij Frits H.   Ganzewinkel een niet uit te vlakken deel voor zijn rekening neemt.
De Keeshonden staan garant voor een enerverende, muzikale happening met hun nagenoeg avondvullende programma. Succes bijna verzekerd.